MIGAJĄCA KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sabial
    Classic
    • 2006
    • 4

rafaltd ten brakujący element to twz. "łapa". Z tego co się dowiadywałem to łapy z Golf/Bora nie pasują. W ASO spokojnie dostaniesz taką łapę za 80 - 90 PLN.

rafalus co rozumiesz poprzez "nową" popielniczkę? Może w przybliżeniu jakiś rocznik
  • romario31
    Classic
    • 2005
    • 4

witam wszystkich mam dwa pytanka do was.
    Parę edni temu zapalila mi się kontrolka poduszki powietrznej ( nie było zadnej kolizji ani stłuczki )i nie wiem czy juz mam jechac do leszczaków z ASO i wysłuchiwac kitów i naciagactw z ich strony ( w pewnym momencie są naprawde załosni :lol: ) czy sa jakies inne sposoby usuniecia lub obejscia
    Ale ta poduszka to jest preludium do grubszej sprawy a mianowicie dzis jadac do pracy zaczeła migac mi kontrolka świec żarowych :cry: no i tu trzeba by chyba przeprosić cieniasów z ASO i zajechac na kawulca No chyba ze koledzy-forumowicze stana na wysokosci zadania i popisza troszke dlaczego tak sie stało i jakie sa sposoby usuniecia tego problemiku za okazaną pomoc i zyczliwosc z góry dziekuję k NIECH MOC SILNIKÓW T D I BEDZIE Z WAMI !!!! :lol:

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Witam.

problem byl opisywany wielokrotnie:!: :evil:

Migajaca kontrolka swiec zarowych oznacza problem z czujnikiem pedalu hamulca.

Linki:

"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• chester121
        L&K
        • 2005
        • 1053

co do poduszek powietrznych to ile ich masz(masz je w fotelach??)
        moze przerwales jakis obwod pod siedzeniem do nich

powiedz cos dokladniej
        w jakich warunkach zapalila sie kontrolka poduszek??
        najechales na duza dziure??
        pzdr

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Przy grzebaniu z kabelkami pod fotelami, bo pewnie tam cos nie laczy ODLACZ AKUMULATOR. Zaraz ktos powie, ze nie trzeba - moze i tak, ale 9 razy sie uda a raz nie :twisted:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• wasyl
            L&K
            • 2005
            • 1084

identyczny przypadek odnotowałem wczoraj jadąc z pracy. Zaczeła mi migać kontrolka świec żarówych, zatrzymałem się i zgasiłem motor, po ponownym uruchomieniu to samo. Dojechałem tak do garażu i się zaczołem zastanawiać. W moim przypadku był to kłopot z modem tylnych świateł II -raz stop zaczoł dotykać postoju i w rezultacie jechałem na światłach hamulca przez 20km :P To cud że nikt mi w dupe nie wjechał...... tak więc w twoim przypadku stawiałbym na problem z czujnikiem hamulca (chyba że grzebałeś przy światłach ) :lol:
            ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
            www.wasilewski-foto.pl
            KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• T/J
              Drive
              • 2006
              • 87

Witam
              Gdy się zaświeci kontrolka poduszek to bez VAGa się nie da nic zrobić.Należy nim zdjagnozować usterkę usunąć ją lecz ostrożnie przy poduszkach trzeba postępować wg odpowiedniej procedury a następnie skasować błąd w sterowniku dopiero wówczas kontrolka zgaśnie.
              Mrugająca kontrolka świec żarowych świadczy o uszkodzeniu wyłącznika światła stop który znajduje się nad pedałem hamulca.Trzeba umieć go założyć bo łatwo go uszkodzić.Po wymianie kasujemy VAGiem błąd.
              Pozdrawiam

Komentarz

• romario31
                Classic
                • 2005
                • 4

witam wszystkich dzieki za wszystkie podpowidzi.szczególnie purchawa szybko wysyłając linki do moich problemów, przy okazji karcąc mnie ze wszystko juz bylo przerabiane,ale luzik -guzik :lol: czujnik pedała hamulca juz wymienilem.niestety wciaz miga kontrolka swiec zarowych.no i poduszka to samo.a nic a nic nie grzebalem :? niestety trzeba zajechac do łosi z ASO i ponabijać im troche sakiewki (jak ja nie cierpie ASO :evil: )i skasowac te błedziki.naraska MOC SILNIKÓW T D I !!!!!!

Komentarz

• Krzych
                  Rider
                  • 2005
                  • 671

Chciałem zwrócić uwagę, że istnieje możliwość programowego uszkodzenie sensora poduszek gdy robi się to niektórymi wersjami VWtoola lub VagComa (nawet w programie jest uwaga na ten temat).
                  Po użyciu takiego programu może pojawić się defekt sterownika niemożliwy do skasowania. Nowy VagCom w wersji na USB-CAN ma już poprawiony ten problem
                  DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                  www.chiptuning.katowice.pl
                  DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Lacrima
                    Classic
                    • 2005
                    • 35

Ja mam trochę inny problem. Po włączeniu dzisiaj silnika po kilku sekundach zaczęła migać kontrolka od świecy żarowej i pojawił się komunikat "Engine Workshop". Co ciekawe, pojawił mi się już jakiś czas temu ten problem, ale go zignorowałem. Stwierdziłem no nic i tak muszę wrócić do domu a i tak świeci mi się już "service 800KM". Dzisiaj jednak były objawy, nie tylko mrugająca kontrolka. Otóż samochód dostał takiego kopa, że aż się wystraszyłem. Na każdym biegu po wciśnięciu pedału gazu w podłogę opony piszczały a mnie wgniatało w fotel... Nie zwróciłem przy tym uwagi, czy puszcza ciemne bąki... jednak zajechałem na parking pod dom i okazało się, że silnik nierówno pracuje. Tak jakby nie palił na wszystkie gary... (niby równa praca silnika (oborty), ale jednak nie pracował normalnie). A na postoju bez świateł - dmuchawy pokazywał średnie spalanie 0,1 l/h, gdzie normalnie pokazuje 0,4-0,5 l/h. Coś czuję, że to będzie poważniejsza usterka ;(
                    dziwne, u mnie to działa

Komentarz

• chester121
                      L&K
                      • 2005
                      • 1053

Lacrima, ale oszczednego masz
                      nic tylko sie cieszyc, autko jest zrywniejsze a dodatkowo malo pali :szeroki_usmiech
                      tez bym tak chcial :wink:

tak z ciekawosci jaki masz silnik???O1 czy O2??

Komentarz

• Lacrima
                        Classic
                        • 2005
                        • 35

Zamieszczone przez chester121
                        Lacrima, ale oszczednego masz
                        nic tylko sie cieszyc, autko jest zrywniejsze a dodatkowo malo pali :szeroki_usmiech
                        tez bym tak chcial :wink:

tak z ciekawosci jaki masz silnik???O1 czy O2??
                        Ale takie zachowanie nic nie wróży dobrego :x

O1, 1.9 TDI 110KM

STOP sprawdzałem, działa poprawnie.
                        dziwne, u mnie to działa

Komentarz

• chester121
                          L&K
                          • 2005
                          • 1053

kontrolka swiec zarowych nie zawsze oznacza blad czujnika hamowania
                          ktorys z forumowiczow napisal ze po wlaczeniui kontrolki swiec wykryto u niego problem z ukladem wtryskowym
                          wiec wydaje mi sie ze u ciebie to bedzie przyczyna, moze jakis czujnik sie sypnal
                          pzdr

Komentarz

• Lacrima
                            Classic
                            • 2005
                            • 35

Ja mam trochę inny problem. Po włączeniu dzisiaj silnika po kilku sekundach zaczęła migać kontrolka od świecy żarowej i pojawił się komunikat "Engine Workshop". Co ciekawe, pojawił mi się już jakiś czas temu ten problem, ale go zignorowałem. Stwierdziłem no nic i tak muszę wrócić do domu a i tak świeci mi się już "service 800KM". Dzisiaj jednak były objawy, nie tylko mrugająca kontrolka. Otóż samochód dostał takiego kopa, że aż się wystraszyłem. Na każdym biegu po wciśnięciu pedału gazu w podłogę opony piszczały a mnie wgniatało w fotel... Nie zwróciłem przy tym uwagi, czy puszcza ciemne bąki... jednak zajechałem na parking pod dom i okazało się, że silnik nierówno pracuje. Tak jakby nie palił na wszystkie gary... (niby równa praca silnika (oborty), ale jednak nie pracował normalnie). A na postoju bez świateł - dmuchawy pokazywał średnie spalanie 0,1 l/h, gdzie normalnie pokazuje 0,4-0,5 l/h. Coś czuję, że to będzie poważniejsza usterka ;(

Rozwiązanie problemu:

Został uszkodzony czujnik temperatury. Pokazywał błędne dane, na zimnym silniku +40 stopni. Dlatego silnik nierówno chodził. Problem migającej kontrolki świec żarowych, może oznaczać szeroko pojęte cokolwiek.
                            dziwne, u mnie to działa

Komentarz

• Miguel
                              Drive
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 89
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

U mnie migająca kontrolka świec żarowych oznaczała wymianę czujnika świateł stopu. Dojazd do warsztatu był ciekawym wyzwaniem. Częstsze niż zazwyczaj spoglądanie w lusterko wsteczne i żadnych gwałtownych ruchów :lol:
                              ASZ 240+ supported by DGW.
                              Prowadzę - jestem trzeźwy!
                              Jest nas coraz więcej!

Komentarz

Pracuję...